University of Brighton

Peran SL is a Vision at Brighton Photography Centre

Thanks to a significant increase in student numbers, the Faculty of Art at the University of Brighton has implemented a campus concept that consolidates its estate and opens up brand new opportunities.

Flowcrete UK has supplied a floor finish for the publicly accessible campus vision to transform the dated 60’s office building into a vibrant new space for students and art lovers alike.

The project specified 300m2 of the seamless, self-smoothing glossy resin system, Peran SL, as it met both the aesthetic and functional criteria. The hard wearing system will maintain a high performance finish for an extended period of time despite the heavy foot traffic, scuffs, and general wear and tear that it will inevitably face.

The seamless and easy to clean nature of Peran SL keeps the floor area looking bold and unblemished without requiring an intensive cleaning regime ensuring a minimalist, modern, contemporary floor to match the environment.

Installing a finish that created a visual transition between gallery spaces and workspace resulted in the selection of a subtle mid grey finish along corridors and stairways accompanied by a vibrant yellow to match the painted walls in the work areas to inspire creative minds.

Project Details

This website uses cookies and other tracking technologies (also known as pixels or beacons) to aid your experience (such as viewing videos), as well as “performance cookies” to analyze your use of this website and to assist with marketing efforts.  If you click the "Accept All Cookies" button or continue navigating the website, you agree to having those first and third-party cookies set on your device.  If you do not wish to accept cookies from this website, you can choose to not allow cookies from this website by updating your browser preferences.  For more information on how we use Cookies, please read our privacy policy.

Accept All Cookies

Stay Connected